torstai 29. joulukuuta 2011

Vanha vuosi.

Vuosi alkaa olla lopuillaan.
Ja kun taakse päin katsoo kulunutta vuotta, on se hyvä vuosi meidän perheelle.

Alku vuosi odotettiin ja jännitettiin uuden perheen jäsenen syntymää. Koko perhe oli odotuksessa innokkaana mukana. Hieman suunnitelmat muuttuivat kun huomasimme että neitokainen istua kököttää masussa eikä hänellä ollut aikomustakaan kääntyä vaikka hieman yritettiin auttaa. Maaliskuun viimeisenä päivänä syntyi perheemme kuopus keisarin leikkauksella.

Kevät hujahtikin ohi vauva arkeen totutellessa. Esikoisen ensimmäinen koulu vuosikin päättyi ja alkoi ensimmäinen pitkä kesäloma. Onneksi minä olin kotona, sillä muuten olisi täytynyt tehdä jos jonkinlaisia järjestelyitä loman suhteen. Kesä oli lämmin. Ja vietimmekin sen suurelta osin terassilla joka toimi "kesäkotina"loistavasti.
 Kesävieraita saatiin Australiasta asti. Itse lomailimme koti Suomessa ja naapuri Ruotsissa piipahdimme eläimiä katsomassa Kolmårdenissa.

Syksyn tullen esikoinen aloittti toisen luokan uuden opettajan johdolla ja keskimmäinen aloitti uudessa esikoulussa. Molempia taisi hieman jännittää alkava syksy. Alku jännitysten jälkeen huomasimme molempien koulun menevän hyvin. Esikoisen opettajan vaihdos oli sittenkin hyvä juttu ja keskimmäisen uusi eskari oli loistava juttu. Uusia ystäviä tuli heti ensimmäisenä päivänä.
Minä nautin arjesta kotona touhuten ja vauva ystävien kanssa puuhaillen. Myöhemmin syksyllä kummityttöni oli ilman hoitopaikkaa,äidin yllättäen tyollistettyään unelma työpaikkaan. Minä otin suloisen kummityttöni hoitoon mielellään.

Loppu syksy menikin pienten tyttöjen ehdoilla tässä kotosalla. Samoihin aikoihin alkoi myös kuulua ikäviä uutisia miehen töistä. Ja loppu vuosi onkin ollut ihan hassua,koko perhe on kotona. Meillä on jokainen päivä kuin loma päivä :) .....mitenhän pitkään jaksan vielä ajatella näin....

Kulunut vuosi on hyvä,on tapahtunut isoja muutoksia meidän perheelle mutta muutokset ovat olleet vain positiivisiä. Hyvillä mielin katselen kohti uutta vuotta, jossa muutokset jatkuvat. Tunnustan kyllä tuleva myös hieman pelottaa. Kuinka muutokset vaikuttavat lapsiin? Kuinka saamme arjen kulkemaan turvallisesti ja sujuvasti?

Vanha vuosi vaihtuu uuteen ystävien seurassa huomenna, tänään on hetki aikaa vielä nauttia ja muistella vanhaa ja ennen kaikkea tehdä lupauksia uudellle.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti